Tervetuloa vuoteen 2030.

Nuoren globaalin johtajan visio
"Suuren nollauksen" jälkeisestä tulevaisuuden kaupungista

Tällä sivulla tarjoamme teille luettavaksi suomennoksen mielenkiintoisesta, alunperin Forbes -talouslehdessä julkaistusta artikkelista. Artikkelin on kirjoittanut tanskalainen kansanedustaja ja Tanskan entinen ympäristöministeri Ida Auken. Hän kuuluu samaan nuorten globaalien johtajien (YGL) -verkostoon kuin Sanna Marin ja Annika Saarikko, josta Yle on artikkelissaan kirjoittanut. Kyseinen verkosto toimii Maailman talousjärjestön (WEF) alaisuudessa ja ajaa talousjärjestelmämme “nollausta”.

Monia, jotka ovat Ylen artikkelin lukeneet, mietityttää, että mitä tämä “Suuri nollaus”, eli “The Great Reset” sitten käytännössä tarkoittaa. Alla olevassa artikkelissa, joka on kirjoitettu Maailman talousfoorumin Globaalin tulevaisuuden neuvostojen vuosittaista kokousta varten, Ida Auken avaa näkemyksiään siitä, millaista olisi elämä heidän visioidensa mukaisessa tulevaisuuden kaupungissa suuren nollauksen jälkeen. Olkaa hyvät!

Tervetuloa vuoteen 2030:
En omista mitään,
minulla ei ole yksityisyyttä ja
elämä ei ole koskaan ollut parempaa

Ida Auken

Suomenkielinen käännös alunperin Forbes -talouslehden sivuilla 10. marraskuuta 2016 julkaistusta artikkelista.
Artikkelin on suomentanut: Juho Hirvelä.
Shutterstock

Tervetuloa vuoteen 2030. Tervetuloa kaupunkiin – vai pitäisikö sanoa “kaupunkiimme”. En omista mitään. En omista autoa. En omista taloa. En omista mitään laitteita tai vaatteita.

Se saattaa tuntua sinusta oudolta, mutta se käy täysin järkeen meille tässä kaupungissa. Kaikesta mitä ennen pidit tuotteena, on nyt tullut palvelu. Meillä on pääsy liikenteeseen, majoitukseen, ruokaan ja kaikkeen mitä tarvitsemme jokapäiväisessä elämässämme. Yksi kerrallaan kaikista näistä asioista tuli ilmaisia, joten lopulta meidän ei ollut järkeä omistaa paljoakaan.

Ensimmäisenä viestintä digitalisoitiin ja siitä tuli kaikille ilmaista. Sitten, kun puhdas energia vapautui, asiat alkoivat muuttua nopeasti. Liikkumisen hinnat laskivat rajusti. Meidän ei ollut enää mitään järkeä omistaa autoja, koska pystyimme kutsua kuljettajattoman ajoneuvon tai pidemmille matkoille lentävän auton muutamissa minuuteissa. Aloimme liikkua paljon organisoidummin ja koordinoidummin siitä lähtien kun julkinen liikenne tuli autoa helpommaksi, nopeammaksi ja kätevämmäksi. Nyt on vaikea uskoa, että hyväksyimme ruuhkat ja liikennetukokset, polttomoottorien aiheuttamasta ilmansaasteesta puhumattakaan. Mitä me oikein ajattelimme?

Silloin tällöin käytän pyörää kun menen tapaamaan ystäviäni. Nautin liikunnasta ja ajelusta. Siinä saa jotenkin sielun mukaan matkalle. Hassua, miten jotkut asiat eivät tunnu koskaan menettävän jännitystään: kävely, pyöräily, ruoanlaitto, piirtäminen ja kasvien kasvattaminen. Se käy täysin järkeen ja muistuttaa meitä siitä miten kulttuurimme syntyi läheisestä suhteesta luontoon.

Kaupungissamme emme maksa vuokraa, koska joku muu käyttää vapaata tilaamme aina kun emme sitä itse tarvitse. Olohuonettani käytetään liiketapaamisiin, kun en itse ole paikalla.

Välillä valitsen kokata itselleni. Se on helppoa. Tarvittavat keittiövälineet toimitetaan ovelleni muutamassa minuutissa. Siitä lähtien kun kuljetuksista tuli ilmaisia, lakkasimme kasaamasta näitä kaikkia asioita koteihimme. Miksi pitää pastakonetta ja vohvelirautaa ahdettuina kaappeihimme? Voimme vain tilata ne paikalle kun tarvitsemme niitä. Tämä helpotti myös kiertotalouden läpimurtoa. Kun tuotteet muutetaan palveluiksi niin ketään ei kiinnosta esineet, joilla on lyhyt käyttöikä. Kaikki on suunniteltu kestäviksi, korjattaviksi ja kierrätettäviksi. Materiaalit virtaavat nopeammin taloudessamme ja ne voidaan muuttaa uusiksi tuotteiksi melko helposti. 

Ympäristöongelmat näyttävät kaukaisilta, koska käytämme vain puhdasta energiaa ja puhtaita tuotantomenetelmiä. Ilma on puhdasta, vesi on puhdasta. Eikä kukaan uskaltaisi koskea suojeltuihin luonnonalueisiin, koska ne muodostavat niin tärkeän osan hyvinvointiamme. Kaupungeissa on runsaasti viheralueita sekä kasveja ja puita on kaikkialla. En vieläkään ymmärrä miksi aiemmin täytimme kaiken kaupungin vapaan tilan betonilla.

Shoppailu? En oikein edes muista mitä se on. Useimmille meistä se on muuttunut käytettävien asioiden valitsemiseksi. Joskus se on minusta hauskaa, ja joskus haluan vain, että algoritmi tekee sen puolestani. Se tietää tähän mennessä makuni paremmin kuin minä.

Kun tekoäly ja robotit ottivat niin suuren osan töistämme, niin meillä olikin yhtäkkiä aikaa syödä hyvin, nukkua hyvin ja viettää aikaa muiden ihmisten kanssa. Ajatuksella ruuhka-ajoista ei ole enää mitään merkitystä, koska tekemämme työ voidaan tehdä milloin tahansa. En oikein tiedä kutsuisinko sitä enää työnteoksi. Se on enemmänkin ajatteluaikaa, luomisaikaa ja kehitysaikaa.

Joksikin aikaa kaikki muuttui viihteeksi, eivätkä ihmiset halunneet vaivata itseään vaikeilla asioilla. Vasta hetki sitten keksimme miten kaikkia näitä uusia teknologioita voidaan käyttää parempiin tarkoituksiin kuin pelkän ajan tappamiseen.

Suurin huolenaiheeni ovat kaikki ne ihmiset, jotka eivät asu kaupungissamme. Ne jotka menetimme matkalla. Ne, jotka päättivät, että on menty liian pitkälle kaiken tämän teknologian kanssa. Ne, jotka tunsivat itsensä vanhentuneiksi ja hyödyttömiksi kun robotit ja tekoäly ottivat valtaosan töistämme. Ne, jotka järkyttyivät poliittisesta järjestelmästä ja kääntyivät sitä vastaan. He elävät erilaista elämää kaupungin ulkopuolella. Jotkut ovat muodostaneet pieniä omavaraisia yhteisöjä. Toiset vain jäivät asumaan tyhjissä ja hylätyissä taloissa pienissä 1800 -luvun kylissä.

Välillä ärsyttää se, että minulla ei ole todellista yksityisyyttä. En voi mennä mihinkään rekisteröitymättä. Tiedän, että jossakin kaikki mitä teen, mitä ajattelen ja mistä haaveilen, tallennetaan. Toivon vain, että kukaan ei käytä sitä minua vastaan.

Kaiken kaikkiaan tämä on hyvää elämää. Paljon parempaa kuin se polku, jolla olimme, jolla kävi niin selväksi, ettemme voineet jatkaa samalla kasvumallilla. Meille tapahtui kaikenlaista kamalaa: elämäntapasairaudet, ilmastonmuutos, pakolaiskriisi, ympäristön rappeutuminen, täysin ruuhkautuneet kaupungit, veden saastuminen, ilmansaasteet, sosiaaliset levottomuudet ja työttömyys. Menetimme aivan liian monta ihmistä ennen kuin tajusimme, että voisimme tehdä asiat toisin.

Tämä blogi on kirjoitettu Maailman talousfoorumin (WEF) Globaalin tulevaisuuden neuvostojen vuosittaista kokousta varten.

Ida Auken on tanskalainen nuori globaali johtaja (YGL) ja Maailman talousfoorumin (WEF) Global Future Council on Cities and Urbanization -järjestön jäsen. Lisäksi hän on teologi ja Tanskan Sosiaalidemokraattisen puolueen poliitikko. Hän on ollut Tanskan Kansankäräjien, eli parlamentin jäsen vuodesta 2007 ja toimi vuosina 2011 – 2014 Tanskan ympäristöministerinä.

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Osallistu keskusteluun! Kommentointi ei vaadi kirjautumista.

guest
25 Kommenttia
Vanhin
Uusin Äänestetyin
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Erika
Erika
3 kuukautta sitten

Tässä tarinassa on unohtunut ottaa huomioon, kuka tekee kaiken “likaisen” työn ja mahdollistaa kirjoittajan onnellisen elämän. Ja kai tuon kaiken joku sentään omistaa? Luulenpa, että olisin aivan mielelläni siinä säälittävässä joukossa, joka jäi tästä unelmayhteiskunnasta ulkopuolelle…

Tarja
Tarja
3 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Erika

Ehkä mielellään jäisin myös ulkopuolille. Jos kukaan ei omistaa mitään, kaikki on yhteistä, onko enään erillistä perhettä olemassa?

Pekka Vainikka
Pekka Vainikka
3 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Erika

Eikä jutussa kerrota kuka omistaa kaiken ja siten myös määrää kaikista käytettävistä palveluista. Vihreät ne tietysti haluaisivat olla määrääjinä!

Siepa T
Siepa T
2 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Pekka Vainikka

Mielestäni se on se pieni eliittiporukka, joka tätä saatanallista NWO:ta sisäänajaa ja laittanut alulleen ja rahoittaa. Soros, Gates, Rotschildit, satanisti diipparit!

Siepa T
Siepa T
3 kuukautta sitten

Ihmiset todellakin ovat muuttuneet roboteiksi tämän artikkelin perusteella. Olevat elämättömässä, haasteettomassa olossaan. Täytyypä sulatella kauemmin. Just lukemani perusteella eka ajatukset näin. Kiitos Juho Hirvelä tästä.

Jamppa
Jamppa
3 kuukautta sitten

Soma unohtui Idalla mainita

Tina
Tina
3 kuukautta sitten

Mietin miten näiden palvelujen tuottaminen tapahtuu, entä terveydenhuolto ja kaikki siivoustyöt, miten ne mahdetaan järjestää tällaisessa yhteiskuntamallissa.

Mietintö
Mietintö
2 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Tina

Kaikki varmaan on onnellisia ja terveitä, kun otetaan piikki / pilleri päivittäin eikä varmaan saa tehdä kuin kerran vuodessa kunnon ruokaa (“talvijuhlana”) vuokravälineillä. Ei ole elintapasairauksia, kun ei ole ruokaa / juomaa; on vain piikkejä / pillereitä. Kukaan ei tee töitä; kaikki vaan lorvii “olemisen sietämättömässä keveydessä”. Mikä merkitys ihmisellä enää olisi elää… et ole kenellekään enää tarpeellinen… kuin niille, jolta ruokailuvälineesi ja kaiken muun vuokraat. Voi Luoja, millaisella utopialla jotku globalistinuoret on aivopesty; näkee sen hypnotisoinnin jo tuon ihmisen silmistäkin. Me olisimme vain ohjelmoitavia / eläviä nukkeja globalisteille. Näkeehän jo tuon rokotekattavuudenkin; ei riitä 80%, vaan pitää olla 95% jne. .. jos ei tästä jo silmät aukee, niin ei mistään ja vielä laittaa TOIVONSA/ ideologiansa / uskonsa tuollaisten haltuun. Ihmisen pitää olla ITSE vastuussa itsestään ja jokainen on VAPAA niin kauan kuin ei teoillaan aiheuta toisille suoraa ja perusteltua vahinkoa (väkivaltaa). Kaikki palvelut on varmaan “jotku 3D-lasit” silmille ja kuvittelet eläväsi…

Liia
Liia
3 kuukautta sitten

“Välillä ärsyttää se, että minulla ei ole todellista yksityisyyttä. En voi mennä mihinkään rekisteröitymättä. Tiedän, että jossakin kaikki mitä teen, mitä ajattelen ja mistä haaveilen, tallennetaan. Toivon vain, että kukaan ei käytä sitä minua vastaan.” Aikamoista tämä kohta. Ja kaikki on TOIVON varassa, mutta…. ei ollut mitään puhetta siitä, jos joku sittenkin käyttää sitä minua vastaan.

Hanna
Hanna
3 kuukautta sitten

“Alla olevassa artikkelissa, joka on kirjoitettu Maailman talousfoorumin Globaalin tulevaisuuden neuvostojen vuosittaista kokousta varten, Ida Auken avaa näkemyksiään siitä, millaista olisi elämä heidän visioidensa mukaisessa tulevaisuuden kaupungissa suuren nollauksen jälkeen. Olkaa hyvät!”
Tämä saate on vähitäänkin hieman harhaanjohtava ottaen huomioon, että Ida Auken on itse kommentoinut tekstiä sanoin:
“it was not a “utopia or dream of the future” but “a scenario showing where we could be heading – for better and for worse.” In a written update, she clarified that the piece aimed to “start a discussion about some of the pros and cons of the current technological development. When we are dealing with the future, it is not enough to work with reports. We should start discussions in many new ways. This is the intention with this piece.”

https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-wef-idUSKBN2AP2T0

Antero
Antero
2 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Hanna

Hyvä se on nyt huudella keskustelua. Ei meiltä ole kysytty missään vaiheessa mitään. WEF:llä, Mailmanpankilla ja YK:llä on ollut tarkat suunnitelmat valmiina jo pitkän aikaa ja niitä ajetaan monella rintamalla. Kaikki on käsikirjoitettua. Demokratia on vain illuusio pitämään meidät rauhallisina.

33 asteen vapaamuurari ja tunnettu satamisti Alice Bailey perusti näitä asioita ajamaan Lucifer Trust, nykyisin Lucis Trust, joka on yksi YK:n virallisista neuvonantajosta NGOs (Non Governmental Organization), erityisesti koulutuksen ja opetuksen alalla.

CERNin tutkijat avoimesti kertovat odottavansa meitä paljon älykkäämpien olentojen tuloa. Varoittelevat samalla että he vain saattavat olla meistä äärimmäisen rumia, kuin vain Helvetin asukit voivat olla. Siitä vaan ottamaan piikkiä ja verkostoitumaan heidän kanssaan..

Jari
Jari
3 kuukautta sitten

Miten toimii Afrikassa

Ansku66
Ansku66
3 kuukautta sitten

Ihmisistä tulee robotteja, siruimplantti aivoissa yhdistettynä internettiin. Siten “kaupunkilaisia” sitten tarkkaillaan, ei yksityisyyttä! Ei omaa kotia, ei mitään omaa, ei vapautta! Tällainen tulee pahasta lähteestä. Ihmisistä tulee ylimmän eliitin orjia. Ruokana on kasviksia ja hyönteis-pohjaista proteiinia. Orjille. Vauvoja haudotaan keinokohduissa labraolosuhteissa. Miettikää!

Mikael Lind
Mikael Lind
2 kuukautta sitten

Neokommunismia. Eli nälänhätää (oikean ruuan pulaa), jatkuvaa puutosta kaikesta palveluyhteiskunnassa jossa kukaan ei oo motivoitunut tekemään mitään hyvin, ajoissa, saati sitten siivoamaan jälkiään. Tämän siitä saa kun idiootit äänestää historiaa tuntemattomia idiootteja yhteisistä asioista päättämään. Kommunismi on lähtökohtaisesti ihmisluonteelle vieras tapa toimia. Pienessä yhteisössä jossa kaikki tuntee toisensa se voi toimia, mutta isona laumana ihmiset toimii aina ideaalia lapsekkaammin ja itsekkäämmin. Totalitarismi syö elämästä kaiken mielekkyyden, lahjakkuuden, luovuuden ja omatoimisuuden.
Ja kukaan ei omista mitään on kuin suoraan lastensadusta. Kyllä se rikkain promille tässä tapauksessa omistaisi kaiken kaikesta.
Vastavallankumous, lasten tähden.

Lii
Lii
2 kuukautta sitten

Tässähän puhutaan jo mikrosiruajasta.

Ansku66
Ansku66
2 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Lii

Mikrosiru on kaikilla, jotka sen ottaa, vuoteen 2030 mennessä.

Regsu
Regsu
2 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Ansku66

Vai tuliko se jo rokotteen mukana?😄

Köh
Köh
2 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Regsu

Tuli ja tulee… eikä muuten naurata…

Siepa T
Siepa T
2 kuukautta sitten

Tähän yhteyteen sopii Eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan julkaisu “Suomen sata uutta mahdollisuutta 2018 -2037”. Suosittelen lukemaan ainakin sisällysluettelon, https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/julkaisut/Documents/tuvj_1+2018.pdf?fbclid=IwAR3HsmJwhr_N_uLnTF6oYZD

Heimur S Jonna
Heimur S Jonna
2 kuukautta sitten

Tuohan on kuin suuri BB talo. Ostetaanko me ulosjääneet, sitte katseluaikaa, tuohon tulevaan hourulaan ?. Ton omistavan “eliitin” kuitenkin tulis lunastaa toi “bb talo”, ennen sen käyttöön ottoa .

Last edited 2 kuukautta sitten by Heimur S Jonna
jussi
jussi
2 kuukautta sitten

Outo lause kun kaikki piti olla ilmaista (  Sitten, kun puhdas energia vapautui, asiat alkoivat muuttua nopeasti. Liikkumisen hinnat laskivat rajusti) eli hintojen laskun jälkeen liikkuminen maksa vieläkin? Täyttä paskaa koko idea.

Ulla
Ulla
2 kuukautta sitten

Mitenkäs se asuminen, jos et omista mitään. Eikös kaikki pyri silloin asettumaan ökyOKTlukaaleihin?? Eikös silloin tule joka tapauksessa nahistelu siitä, kuka saa asua missäkin? Vai onko kaikki rakennukset tuhottu ja rakennettu kilometreittäin identtisiä kerrostaloasuntoja? WTF!!

Tätäkö haluat?
Tätäkö haluat?
2 kuukautta sitten
Vastaa henkilölle  Ulla

Yhteiskunta ei tule säilymään tällaisessa utopiassa… tai tulee, kun joka sammuttaa virtasi, jos/ kun et tottele… ei tarvita poliiseja eikä lakimiehiä; eliitti vaan painelee nappejaan ja syö lihaa… ja niillä on hauskaa; meidän kustannuksella.

T.E.E.H
T.E.E.H
18 päivää sitten

Tämä tosiaan on WEFn tavoite utopia.
Pieni eliitti joukko omistaa kaiken ja “onnellisempi” kuin koskaan 😀

25
0
Osallistu keskusteluun sivun alaosassax
()
x