KANSALLISVAALIT 2021 - Dokumenttielokuva

KANSALLISVAALIT 2021 on lyhyt dokumenttielokuva, joka käsittelee nyky-yhteiskuntamme vakavia ajankohtaisia aiheita huumoria unohtamatta. Kesto 43 minuuttia. Elokuvaa saa jakaa vapaasti. Ohjaajat: Juho Hirvelä & Eero Ilmari Kuopio.

Elokuvassa kaksi nuorta miestä pettyvät hallituksen päätökseen siirtää kunnallisvaalit myöhemmälle ajalle. He päättävät järjestää Helsingissä alkuperäisellä päivämäärällä oman äänestyksen selvittääkseen mitä mieltä kansa asiasta on. Kaikki ei suju kuitenkaan odotusten mukaisesti, sillä Helsingin poliisillakin on oma näkemyksensä asiasta.

KANSALLISVAALIT 2021 - Traileri

Tämä sosiaalisessa mediassa suuren suosion saavuttanut kotimainen dokumenttielokuva on ainutlaatuinen yhdistelmä realityä, draamaa, komediaa, politiikkaa ja epiikkaa. Kauniin ja vauhdikkaan kerronnan siivittämä katseluelämys pakottaa katsojan pohtimaan yhteiskuntamme arvoja uudesta näkökulmasta.

Elokuva on kokonaisuudessaan kuvattu yhden vuorokauden aikana ja se on tuotettu alusta loppuun yhden viikon aikana. Tuotantoon ei ole käytetty julkista tai ulkoista rahoitusta.

“Olen katsonut jo kolme kertaa. Mestariteos!” – Panu

”Meidän äiti katto ton kanssa ja siellä itkeä tihrusteli miten mahtavaa toimintaa!” – Emma

“Lähtisin antamaan tälle historiallista arvoa” – Ilkka

”Uusi Tuntematon Sotilas” – Eija

Katso koko elokuva tästä

KANSALLISVAALIT 2021

Lyhyt dokumenttielokuva

43 minuuttia

Ohjaaja: Juho Hirvelä & Eero Ilmari Kuopio

Kuvaaja: Juho Marttila

Suomi / 2021

Elokuvaa saa jakaa vapaasti.

Keväällä 2021 korona-ajan Suomessa vallitsee epävarma tilanne. Hallitus on ajamassa Suomea hyväksymään mittavan kalliin EU:n elvytyspaketin, joka on vastoin EU:n perussopimuksia ja ajaisi Suomen mahdollisesti toistuvien yhteisvastuiden kautta liittovaltioon.

Hallituspuolueet ovat kuitenkin mielipidetiedustelujen mukaan menettämässä kannatustaan ja kunnallisvaalit ovat jo ovella. Oikeusministeri päättää viime hetkellä siirtää vaaleja THL:n uusien epäluotettavien ja laajalti kritisoitujen tartuntaennusteiden verukkeella. Kaikki eduskuntapuolueet eivät hyväksy vaalien siirtoa ja kansan keskuudessa alkaa levitä epäilyksiä siirron mahdollisesta poliittisesta motiivista.

Kaksi nuorta miestä päättää lähteä alkuperäisenä kunnallisvaalipäivänä Tampereelta Helsinkiin siirrettävän vaalipisteensä kanssa selvittääkseen mitä mieltä kansa on kaikesta tästä. Äänestystilaisuus on menestys ja äänestäjiä riittää jonoksi asti. 

Helsingin poliisikin kiinnostuu asiasta, mutta äänestys ei miellytä heidän johtoaan. Alkaa jännittävä kamppailu kansanvallan ja sananvapauden puolesta. Onnistuvatko nuoret viemään äänestyksen päätökseen? Nouseeko Suomen kansa?